Demet, ÖmerTraş, BünyaminEğilmez, İsaAcet, Ahmet2023-06-102023-06-101990 OcakDemet, Ö., Traş, B., Eğilmez, İ., Acet, A., (1990). Konya'da Tüketime Sunulan Yumurtalarda Kloramfeni̇kol ve Furazoli̇don İlaç Kalıntılarının Araştırılması. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 6(1), 61-63.1309-69582146-1953https://hdl.handle.net/20.500.12395/48023Bu çalışmada, Konya'da tüketime sunulmak üzere marketlere getirilmiş 50 adet yumurtada HPLC yöntemi ile kloramfenikol ve furazolidon ilaç kalıntıları araştırıldı. Analiz edilen yumurta numunelerinin hiçbirisinde kloramfenikol bulunamazken, 17'sinde furazolidon kalıntısı tespit edildi. Yumurtalarda belirlenen en düşük furazolidon düzeyi 2.80 ug/kg, en yüksek düzey ise 16.12 ug/kg'dir. Tüm yumurtalarda belirlenen furazolidon ortalaması ise 7.74ug / k * g' * dir. Sonuçlara göre, yumurtalarda kloramfenikol kalıntısının bulunmaması tüketici açısından olumlu olarak değerlendirilirken, belirlenen furazolidon kalıntılarının insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği kanısına varıldı.In this study, chlorampenicol and furazolidon residues were determined in fifthy eggs marketed in Konya by HPLC. Furazolidon was found in seventeen eggs, while no chloramphenicol in any samples. The limit level of furazolidon determined in eggs was 2.8ug / k * g the highest level was 16.12ug / k * g . The avarage level was calculated as 7.74ug / k * g As a result, it was concluted that furazolidon residues determined in eggs cause side effects for human health, while no chloramphenicol residues were evaluated as good result for consumer.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessKonya'da Tüketime Sunulan Yumurtalarda Kloramfeni?kol ve Furazoli?don I?laç Kalıntılarının AraştırılmasıDeteramination of Chloramphenicol and Furazolidon Residues in Eggs Marketed in KonyaArticle616163