Tugay, OsmanBağcı, İbrahimUlukuş, DenizÖzer, ErolCanbulat, M. Ali2020-03-262020-03-262012Tugay, O., Bağcı, İ., Ulukuş, D., Özer, E., Canbulat, M. A. (2012). Wild Plants Using as Food of Kurucuova Town (Beyşehir, Konya/Turkey). Biological Diversity and Conservation, 5(3), 140-145.1308-53011308-8084http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRNNU56WXdNQT09https://hdl.handle.net/20.500.12395/27374Bu çalışma Kurucuova Kasabası’nın (Beyşehir / Konya) gıda olarak kullanılan bitkileri belirlemek için yapılmıştır. Çalışma alanı Grid Sisteme göre C3 karesi içerisinde yer alır. 2008 ve 2009 yılları Mart-Ağustos aylarında gerçekleştirilen alan araştırmasında 11 kaynak kişi ile konuşularak toplam 38 bitki örneği toplanmış ve kullanımına ilişkin reçeteler derlenmiştir. Alandan toplanan bitki örneklerinin değerlendirilmesi sonucunda 17 familya ve 37 cinse ait toplam 38 doğal bitkinin gıda olarak kullanıldığı belirlenmiştir.This research has been made to determine the useful food plants of Kurucuova Town (Beyşehir / Konya). The research area is in the C3 square according to the Grid system. During the field work in March-August 2008 and 2009, information was gathered from 11 informants; a total 38 plants specimens were collected, and using recipes were documented. As a result of the examination of plants specimens which were collected from the research area 38 taxa that belong to 17 families and 37 genera have been determined as food plants.eninfo:eu-repo/semantics/openAccessEtnobotanyFood plantsKurucuovaEtnobotanikGıda bitkileriWild plants using as food of Kurucuova town (Beyşehir, Konya/Turkey)Kurucuova (Beyşehir, Konya/Türkiye) Kasabası’nda gıda olarak kullanılan doğal bitkilerArticle53140145