Karakaya, MustafaSarıçoban, CemalettinArı, Ebru2020-03-262020-03-262003Karakaya, M., Sarıçoban, C., Arı, E., (2003). Bıldırcın,sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti. Gıda, 28(4), 373-377.1300-30701309-6273http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpBd05ERXg=https://hdl.handle.net/20.500.12395/18240Bu araştırmada, bıldırcın, sülün ve kaz yumurtalarının bazı emülsiyon özellikleri ile bu emülsiyon özellikleri üzerine NaCI ve K_2HPO_4 ilavesinin etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla üç farklı kanatlı türüne ait tüm yumurta, yumurta sarısı ve yumurta akına %2,5 NaCI ve %0.25 K_2HPO_4 ilave edilmiş ve her bir örneğin emülsiyon kapasitesi, emülsiyon stabilité oranı, emülsiyondan ayrılan su ve yağ oranları belirlenmiştir. Her üç kanatlı türüne ait yumurta kısımları farklı stabilité oranlarına sahip emülsiyonlar oluşturmuştur.In this research, the emulsion properties of quail, pheasent and goose eggs and the effect of NaCI and K_2HPO_4 addition on this emulsion properties were investigated. For these purpose, the whole egg, yolk and egg white of the three different poultry species were emulsified with 2,5% NaCI and 0,25% K_2HPO_4. Emulsion capacity, emulsion stability ratio, the oil and water separations of addition each samples were measured as parameters. The emulsions of the egg portions of the three different poultry species had different stability ratios.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessGıda Bilimi ve TeknolojisiBıldırcın,sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin TespitiDetermination of the Some Emulsion Properties of Quail, Pheasent and Goose EggsOther284373377