Patır, BahriGüven, AbamüslümSaltan, Süreyya2023-06-072023-06-071995 OcakPatır, B., Güven, A., Saltan, S., (1995). Elazığda Tüketi̇me Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kali̇tesi̇ Üzeri̇nde Araştırmalar. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 11(1), 77-81.1309-69582146-1953https://hdl.handle.net/20.500.12395/47855The prupose of this study was to determine qualty of butter in Elazığ. 35 butter samples were examined. The average values were; total viable aerob colony 9.1x105/g coliforms 4.10101/g, enterococcus 9.1x104/g., proteolytic 4.1x105/g, lipolytic 7.4x105/g, psychrophilic 3.9x105/g. yeasts and molds 9.0x105/g. Microbiologically 100% of examined samples and chemcacally 85.7% of them did not fit to Food Regulations and Standards.Bu araştırma Elazığ'da tüketime sunulan kahvaltılık tereyağlarının kalitesinin saptamak amacıyla yapıldı. Araştırmada 35 adet tereyağı örneği incelendi. Örneklerde aerob genel koloni sayısı ortalaması 9.1x10 /g koliform 4.10104/g, enterekok 9.1x104/g., proteolitik 4.1x105/g, lipolitik 7.4x105/g, psikrofilik 3.9x105/g. maya ve küf sayısı ise 9.0x105/g düzeyinde bulundu. İncelenen örneklerin % 100'ünün mikrobiyolojik, % 85,7'sinin de kimyasal yönden Gida Maddeleri Tüzüğü ve Standardlara uygun olmadığı belirlendi.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessButtermicrobiologicalchemicalqualitytereyağımikrobiyolojikkimyasalkaliteElazığda Tüketi?me Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kali?tesi? Üzeri?nde AraştırmalarStudies on Quality of Butter Consumed in ElazığArticle1117781