Nurullahoğlu, UlyaŞen, Sultan2017-12-212017-12-212006-09-07Şen, S. (2006). Kefal balığı, Mugil cephalus L. 1758 (Osteichthyes: Mugilidae)'nın total yağ asidi bileşiminin mevsimsel değişimi. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya.https://hdl.handle.net/20.500.12395/7403Bu çalışmada Mersin yöresinden alınan Mugil cephalus L.' un total yağ asidi bileşiminin mevsimsel değişimi gaz kromatografi ile araştırılmıştır. M. cephalus' un bileşiminde 12 farklı yağ asidi belirlenmiştir. Yağ asitleri bileşimlerinin C 14 ile C 22 arasında olduğu görülmüştür. Dört mevsimde de doymamış ve aşırı doymamış yağ asitleri toplam yüzdeleri doymuş yağ asitleri yüzdelerinden daha yüksek oranda bulunmuştur. Her mevsim için palmitik asit en yüksek yüzdeye sahip yağ asidi olarak bulunmuştur. Genel olarak Ï 6 yağ asitleri yüzdeleri, Ï 3 yağ asitleri yüzdelerinden daha yüksek belirlenmiştir.In this study, total fatty acid composition and its seasonal variotion of striped mullet, Mugil cephalus L. which taken from Mersin were investigated by gas chromatographic method. Twelve different fatty acids were determined in the compositions of M. cephalus. Fatty acid compositions were seen between C 14 and C 22. Total percentages of unsaturated and polyunsaturated fatty acids were higher than saturated fatty acids in four seasons. Palmitic acid was determined as fatty acid which has the highest percentage for every season. Generally percentages of Ï 6 fatty acids were determined higher than percentages of Ï 3 fatty acids.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBalıkFishMugil cephalusYağ asidi bileşimiFatty acid compositionKefal balığı, Mugil cephalus L. 1758 (Osteichthyes: Mugilidae)'nın total yağ asidi bileşiminin mevsimsel değişimiThe seasonal changes of total fatty acid composition of striped mullet, Mugil cephalus L. 1758 (Osteichthyes: Mugilidae)Master Thesis