Hadimlı, H. HüseyinErganiş, OsmanGüner, AhmetÖztürk, DilekKav, Kürşat2023-04-042023-04-042006Hadimlı, H. H., Erganiş, O., Güner, A., Öztürk, D., Kav, K., (2006). Konya İlinde Perakende Satışa Sunulan Tavuk Etlerinde Salmonella SPP. ve Campylobacter SPP. Varlığı'nın Araştırılması. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 22(3-4), 31-34.1309-69582146-1953https://hdl.handle.net/20.500.12395/46550Bu çalışmada, çiğ tavuk karkaslarından Salmonella spp. ve Campylobacter spp. türlerinin varlığı araştinidi. Top- lam, Türkiye'de 9 farkli broyler entegrasyonu tarafından üretilen ve Konya'da 16 farklı satış noktasında tüketime su- nulan 168 tavuk karkas sivap ömekleri toplandı. Tavuk karkaslanından alınan 168 sivap ömeğinin 71'inde (B.26) Campylobacter spp. ve 55 inde (2.73) Salmonella spp. izole edildi. Ayrıca, 71 Campylobacter spp.'nin 330 (% 46.47) C. jejuni ve 17'si (% 23.94) C. coli olarak identifiye edildi.In this study, the presence of Salmonella spp. and Campylobacter spp. was examined from whole raw chicken carcasses by conventional culture methods. A total of 168 swap samples was collected from whole raw chic ken carcasses, produced by 9 different companies in Turkey, presented for consumption in 16 markets in Konya. Of the total 126 bacterial agents isolated. 71 (42.26%) were Campylobacter spp. and 55 (32 73%) were Salmonella spp. In addition, of 71 Campylobacter spp., 33 (46.47%) were identified as C. jejuni and 17 (23.94%) C. coll.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessSalmonella spp.Campylobacter spp.Tavuk etiChicken meatKonya İlinde Perakende Satışa Sunulan Tavuk Etlerinde Salmonella SPP. ve Campylobacter SPP. Varlığı'nın Araştırılmasılnvestigatlons on the Presence of Salmonella SPP. Campylobacter SPP. in Chicken Mcats Sold at Retall Markers in KonyaArticle223-43134