Kahraman, AbdullahPandey, AnamikaKhan, Mohd Kamran2020-03-262020-03-262017Kahraman, A., Pandey, A., Khan, M. K. (2017). Nutritional Diversity Assessment in Chickpea-A Prospect for Nutrient Deprived World. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi. 21(3), 357-363.2148-50032587-1358http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpNeE16azJOZz09https://hdl.handle.net/20.500.12395/34474Gelişmekte olan ülkelerde, tane baklagiller açlık ve yetersiz beslenmeyi giderme konusunda tahıllarla yan yana yer almaktadır. Nohut (Cicer arietinum L.) besleyici değeri yüksek bir baklagil bitkisi olup insan vücudu için yeterli miktarda protein, besin elementleri ve temel amino asitleri sağlamaktadır. Bu kısa derlemenin amacı, biyofortifikasyonu güçlendirmek için nohut bitkisinde biyofortifikasyonun yararları ve besinsel çeşitlilik konusunda günümüze kadar yapılan çalışmaları değerlendirmede genel bir bakış açısı sağlamaktırIn developing countries, grain legumes are next to cereals in human food dealing with the hunger and malnutrition. Chickpea (Cicer arietinum L.) is the nutritious legume crop providing ample amount of proteins, nutrients and vital amino acids to human body. The aim of this mini-review is to provide an overview of the benefits of biofortification of Chickpea crop and nutritional diversity studies on Chickpea conducted so far to strengthen the biofortification processeninfo:eu-repo/semantics/openAccessBiofortificationZiraat MühendisliğiCicer arietinum (L.)IronNutritional diversity assessment in chickpea- a prospect for nutrient deprived worldNohutta besinsel çeşitlilik değerlendirmesi - yetersiz beslenme sorunu yaşayan dünyamız için bir arayışArticle213357363