Demet, ÖmerTraş, BünyaminBaş, A. LeventEğilmez, İsaAcet, Ahmet2023-06-102023-06-101992 OcakDemet, Ö., Acet, A., Traş, B., Baş, A. L., Eğilmez, İ., (1992). Konya'da Faali̇yet Gösteren Çeşi̇tli̇ Mandıralardan Toplanan Süt Örnekleri̇nde Peni̇si̇li̇n G, Ampi̇si̇li̇n ve Peni̇si̇li̇n V Kalıntılarının Araştırılması. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 8(1), 33-35.1309-69582146-1953https://hdl.handle.net/20.500.12395/47985Bu çalışmada, Konya'da faaliyet gösteren çeşitli mandıra veya süthanelerden getirilen 50 adet süt örneğinde HPLC yöntemi (Yüksek Performans Likit Kromatografi) ile penisilin G, ampisilin ve pensilin V kalıntıları araştırıldı. Analiz edilen süt örneklerinin altısında penisilin G-Potasyum tespit edildi. Sütlerde belirlenen en düşük penisilin G düzeyi 0.385 ug/kg, en yüksek düzey 12.032 ug/kg, ortalama düzey ise 4 ug/kg'dir. Analiz edilen süt numunelerinde penisilin V ve ampisilin bulunamadı.In this study, penicilin residues were studied in fifty milk samples collected from small dairy factories in Konya by HPLC. Penicilin G-potasyum was found in six of the milk samples analysed. The limit level of penicilin G determined in milk was 0.385,ug/kg the highest level was 12.032 ug/kg, the average level was calculated as 4 ug/kg. No penicilin V and ampicilin were found in any samples.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessKonya'da Faali?yet Gösteren Çeşi?tli? Mandıralardan Toplanan Süt Örnekleri?nde Peni?si?li?n G, Ampi?si?li?n ve Peni?si?li?n V Kalıntılarının AraştırılmasıA Study on the Penicilin G, Ampicilin and Penicilin V Residues in Milk Collected From Some Small Dairy Factories in KonyaArticle813335