Durmaz, FatihAktaş, SinanSezer, Ela Nur Şimşek2020-03-262020-03-2620172147-68452147-6845http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpnd016STBOQT09https://hdl.handle.net/20.500.12395/34537Bu çalışmada halk arasında puf mantarı olarak bilinen ve çeşitli bölgelerden toplanan Bovista plumbea Pers. türünün yağ asit kompozisyonları incelenmiştir. İncelenen türe ait yağ asit kompozisyonlarında oran olarak en fazla heneikosanoik asit (C21:0), eikosenoik asit (C20:1 ), behenik asit (C22:0), vaksenik asit (C18:1 ), linoleik asit (C18:2) ve linolenik asit (C18:3) izomerleri tespit edilmiştir.In this study, fatty acid compositions of Bovista plumbea Pers., known as puffball mushrooms and collected from different localities, were examined. In the fatty acid compositions of the examined species, the ratio is at most heneicosanoic acid (021:0), eicosenoic acid (CZO:1 ), behenic acid (022:0), vaccenic acid (C18:1 ), linoleic acid (C18:2), and Iinolenic acid (C18:3) isomers.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBiyolojiBovista plumbea F_’ers.'nın Yağ Asiti içeriklerinin IncelenmesiDetermination of Fatty Acid Contents of Bovista plumbea Pers.Article82104108