Akıncı, TülayKalyoncu, Leyla2023-02-102023-02-102014Akıncı, T., Kalyoncu, L., (2014). Plodia Interpunctella (Hubner) (Lepidoptera:Pyralidae) Puplarının Yağ Asidi Bileşimine Düşük Sıcaklığın Etkileri. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi, 38, 19-27.2458-9411https://hdl.handle.net/20.500.12395/4537010, 20, ve 30 gün süreyle düşük sıcaklıkta (+4°C ) tutulan Plodia interpunctella (Hübner) puplarının yağ asidi bileşimleri araştırılmıştır. Yağ asidi bileşimlerinin büyük bir bölümünü oleik asit (%52.60-54.58), palmitik asit (%20.80-22.87), palmitoleik asit (%1.81-2.75), linoleik asit (%15.29-15.67) ve stearik asidin (%2.90-3.23) oluşturdukları görülmüştür. Düşük sıcaklığa bağlı olarak pupların yağ asidi bileşiminde kantitatif farklılıklar belirlenmiştir. Düşük sıcaklıktan dolayı pupların yağ asidi bileşimlerinde toplam doymuş yağ asitleri yüzdesi (%27.17-24.65) azalmış, toplam aşırı doymamış yağ asitleri yüzdesi (%16.79-18.58) ise artmıştır.Fatty acid compositions of pupae of Plodia interpunctella (Hubner) which exposed to low temperature (+4°C) for 10, 20 and 30 days were investigated. It was showed that oleic acid (52.60-54.58%), palmitic acid (20.80-22.87%), palmitoleic acid (1.81-2.75%), linoleic acid (15.29-15.67%) and stearic acid (2.90-3.23%) constituted the major part of fatty acid compositions of pupae. Quantitative differences were found due to low temperature in the fatty acid compositions of pupae. In the fatty acid compositions of pupae,total saturated fatty acids percentage (27.17-24.65%) were decreased but percentage of total polyunsaturated fatty acids (16.79-18.58%) were increased by low temperature.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessDüşük sıcaklıkPlodia interpunctellaYağ asidi bileşimiLow temperaturePlodia interpunctellaFatty acid compositionPlodia Interpunctella (Hubner) (Lepidoptera:Pyralidae) Puplarının Yağ Asidi Bileşimine Düşük Sıcaklığın EtkileriEffects of Low Temperature on the Fatty Acid Compositions of Pupae of Plodia Interpunctella (Hubner) (Lepidoptera:Pyralidae)Article381927