Kurtoğlu, Varol2020-03-262020-03-262006Kurtoğlu, V., (2006). Silaj Katkı Maddesi Olarak Bakteriyel İnokulantların Kullanılması II. Silaj Kalitesi ve Hayvansal Verim Özelliklerine Bakteriyel İnokulantların Etkileri. Veterinarium, 17(1), 88-100.1301-9988http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/Tmpjd09EYzM=https://hdl.handle.net/20.500.12395/20244Silaj yemler çiftlik hayvanlarının özellikle süt ve besi hayvanlannm rasyonlarında önemli bir yer tutmaktadır. Yem maliyetlerinin artması ile birlikte günümüzde silaj yemlerin önemi daha da artmıştır. Ancak silolama prensiplerine tam olarak uyulmaması sebebiyle saha şartlarında iyi kaliteli silaj elde etmek çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Silaj fermentasyonunun garanti altına alınması ve daha kaliteli bir silaj elde edebilmek için son yıllarda biyolojik silaj katkılan (bakteriyel inokulantlar) yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu derlemede inokulantların silaj kalitesi ve hayvansal verim özelliklerine etkileri açıklanmıştır.Silage constitutes an important part in the rations of dairy and beef cattles.Today,it is more important due. to an increase in the cost of animal feeding. However, it is not always possible to have good quality silage in farms since the principles of preparing silage are not applied. To ensure the silage fermentation, bacterial inoculants are intensively being used. In this review, detailed information will be given about bacterial inoculants and their properties. In this review, the effect of inoculant on silage quality and animal production characteristic are explained.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessVeterinerlikSilaj Katkı Maddesi Olarak Bakteriyel İnokulantların Kullanılması II. Silaj Kalitesi ve Hayvansal Verim Özelliklerine Bakteriyel İnokulantların EtkileriUsed of Bacterial İnoculants as Silage Additives II. Effects of Bacterial İnoculants on Silage Quality and Productive Performance of AnimalsArticle17188100