Özkaymak, İhsanÖzer, İrfan2015-06-052015-06-051992Özer, İ. (1992). Konya ili anız alanlarında doğrudan ekim sureti ile baklagil yem bitkileri yetiştirme imkanları üzerine bir araştırma.https://hdl.handle.net/20.500.12395/2364Bu araştırma, 1991 yılı Temmuz - Ekim döneminde Selçuk üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama çiftliğinde buğday anızından sonra ikinci ürün olarak ekilebilecek baklagil yem bitkisi türlerinin tespiti ile bunların verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Sulu şartlarda. "Tesadüf Blokları" deneme desenine göre dört tekerrürü! olarak kurulan bu araştırmada, yem bezelyesi (D - İÜ), adi fig ( 5S60 - S!./l), Iran üçgulü (Demet - S2 ). İskenderiye uçgulu ve koca fig baklagil yem bitkisi türleri kullanılmıştır. Bu bitki türlerinde 6 var yant deneme konusu olarak ele alınmıştır (bitki boyu, ye şil ot veıimi, kuru ot verimi, kuru madde verimi, ham pro tein oranı ve ham protein verimi). Baklagil yem bitkisi türleri 27/7/1991 tarihinde ekilmiş ve ot için 23/10/1991 talihinde hasat edilmiştir. Baklagil yem bitkisi türleri arasında bitki boyu, yeşil ot verimi, kuru ot. verimi, kuru madde verimi ve ham protein verimi bakımından en yüksek değer Vicia şativa L. parsellerinde ( sırasıyla: 5S.0 cm, 2297.3 kg/da, 494. S kg/da. 4S5.0 kg/da, S9.3 kg/da ), en yüksek ham protein oranı ise, Pişum arvenşe L. parsellerinde (°ö 20.25) tespit edilmişitir.This research has been conducted to determine the growing possibilities of forage legumes by direct sowing on stubbles as a second crop and theirs yield and quality properties on the research and applied station of agricul tural faculty of Selçuk Universty in 1991 between July-Oc tober growing season. This research which carried out on the irrigated conditions was arranged "random block" experimental design with four replication and field pea (D - 10), common vetch ( 5S60-S1/1), persian clover (Demet-82), berseem clover and narbonne vetch forage legumes species were used. In this species 6 variant have been observed as the research sub ject { plant height, green yield, hay yield, dry matter yield, crude protein ratio and crude protein yield). The forage legume species were sown in 27/7/1991 and harvested for grass in 23/10/1991. It has been observed among the species of forage legumes that the highest value gave the plots of Viçia şa- tiva L. with respect to plant heigth, green yield, hay yield, dry matter yield and crude protein yield ( 5S.0 cm. 2297.3 kg/da, 494. S kg/da, 4S5.0 kg/da and S9.3 kg/da res pectively ) while the highest value ( 20.25 °6 ) for crude protein ratio gave the plots of Pîşum arvenşe L..trinfo:eu-repo/semantics/openAccessSecondary cropİkinci ürünFodder plantsYem bitkileriForage peaYem bezelyesiField cropsTarla bitkileriGrass yieldOt verimiStubble landsAnız alanlarıVetchAdi fiğKonya ili anız alanlarında doğrudan ekim sureti ile baklagil yem bitkileri yetiştirme imkanları üzerine bir araştırma. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya.A Research on the possibilities of growing forage legumes by direct sowing on stubbles in Konya provinceMaster Thesis