Yalçın, SuzanTekinşen, O. CenapDoğruer, YusufGürbüz, Ümit2023-06-032023-06-031993Yalçın, S., Tekinşen, O. C., Doğruer, Y., Gürbüz, Ü., (1993). Konya'da Tüketime Sunulan Tereyağlarının Kali̇tesi̇. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 9(2), 20-21.1309-69582146-1953https://hdl.handle.net/20.500.12395/47808In this research, chemical and microbiological qualities of 15 butter samples taken from Konya market were determined. It was found that microbiological qualities of butter samples were low and chemically most of the samples differed from the values of Food Regulation and Standards.Araştırmada Konya piyasasından temin edilen 15 adet tereyağı kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri yönünden incelendi. Tereyağı numunelerinin mikrobiyolojik kalitelerinin yetersiz olduğu ve kimyasal yönden numunelerin çoğunun Gıda Maddeleri Tüzüğü'ne ve Standardlara uymadığı belirlendi.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessKonya'da Tüketime Sunulan Tereyağlarının Kali?tesi?The Quality of Butter Consumed in KonyaArticle922021