Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Çelik, Battal" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    The Effect of Harvest Years on Chemical Composition of Essential Oil of Basil (Ocimum minimum L.) Leaves
    (TAYLOR & FRANCIS LTD, 2017) Figueredo, Guilles; Özcan, Mehmet Musa; Chalchat, Jean Claude; Chalard, Pierre; Çelik, Battal; Özcan, Mustafa Mete
    The essential oils of basil (Ocimum minimum L.) leaves cultivated in Mersin (BuyukeceliGulnar) were extracted by hydrodistillation, and analysed by GC and GC-MS. The major constituents varied depending on harvest years. Linalool, eucalyptol, eugenol and epi-alpha-cadinol were determined as the major components of basil leaves collected between 2003 to 2008 years. The main constituents of oil were linalool (40.22% to 88.34%), eucalyptol (1.46% to 8.87%), eugenol (0.28% to 7.23%) and epi-alpha-cadinol (1.35% to 5.05%) depending on years. The essential oil composition varies qualitatively and/or quantitatively with the time of harvest.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim