Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Özcan, M. M." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Effect of Harvest Years on Chemical Composition of Essential Oil of Bitter Fennel (Foeniculum Vulgare Subsp. Piperitum) Leaves
    (2011) Figueredo, G.; Chalchat, J. C.; Özcan, M. M.
    Essential oil contents on a dry weight basis of ripe fruits of bitter fennel collected in different years were 5.1%, 4.8%, 4.6%, 7.0%, 6.5%, 4.7%, 3.8% and 4.0%, respectively. By GC and GC-MS analysis, the main identified components representing 99.59%, 94.74%, 99.62%, 99.35%, 99.63%, 99.58%, 98.07% and 99.68% of the oils were limonene (3.87–17.63%), fenchone (13.82% to 29.17%) and estragole (25.14% to 65.45%). But, transanethole contents of fruit harvested in 2006 was found very high (44.60%) when compared with oil components of other years. At the same time, a-phellandrene contents of samples harvested in 2005 and 2008 years were found higher than the results of other years. As a result, the chemical composition of oils showed differences according to harvest years.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim