Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Atalay, Asiye Tuba" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Konya ekolojik şartlarında yetiştirilen lavanta (Lavandula angustifolia mill.)'da farklı dozlarda uygulanan organik ve inorganik azotlu gübrelerin verim ve kalite özellikleri üzerine etkileri
    (Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008) Atalay, Asiye Tuba; Kan, Yüksel
    Bu çalışma, Konya ekolojik koşullarında 2005 yılında lavantaya uygulanan farklı azot ve organik gübre dozlarının verim ve verim ögelerine etkilerini araştırmak amacıyla Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Araştırma ve Uygulama Çifliğinde yürütülmüştür. Deneme, dört farklı azot (0,2.5,10 ve 20 kg/da N) ve dört farklı organik gübre dozu (0,500,1000,2000 ve 4000kg/da koyun gübresi) uygulanarak ?Tesadüf Blokları Deneme Deseni? nde organik ve inorganik gübre uygulamalarına göre 3 tekerrürlü olarak kurulmuştur. Bu çalışmada bitki boyu, dal sayısı, çiçek boyu uzunluğu, bitki başına yaş çiçek verimi, bitki başına kuru çiçek verimi, yaş çiçek verimi (kg/da), drog çiçek verimi (kg/da), Bin dane ağırlığı, uçucu yağ oranları, uçucu yağ verimleri ve uçucu yağ bileşenleri gibi karakterler incelenmiştir. Bu çalışmada bitki boyu 46.14?59.80 cm, dal sayısı 37.44?42.62 adet/bitki, çiçek boyu uzunluğu 17.64?20.57 cm arasında değişmiştir. Bitki başına yaş çiçek verimi 50.19-61.29 g/bitki, bitki başına drog çiçek verimi 23.01-25.04 g/bitki, yaş çiçek verimi 219.39-378.22 kg/da, drog çiçek verimi 64.12- 113.47kg/da arasında değişmiştir. Bin dane ağırlığı 0.57-0.58 g, uçucu yağ oranı %2.1-2.6, uçucu yağ verimi 1.49-2.53kg/da arasında bir değişim göstermiştir. Uçucu yağ bileşenlerinden Linalol % 25.93- 46.04, Linelil asetat %12.97-25.71, 4-terpineol %0.00-9.23 arasında değişmiştir.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim