Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Aydin, Sumeyye" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Fortification of set-type yoghurts with Elaeagnus angustifolia L. flours: Effects on physicochemical, textural, and microstructural characteristics
    (ELSEVIER SCIENCE BV, 2018) Ozturk, Hale Inci; Aydin, Sumeyye; Sozeri, Didem; Demirci, Talha; Sert, Durmus; Akin, Nihat
    The effect of peeled oleaster (Elaeagnus angustifolia L.) flour (PO) and unpeeled oleaster flour (UPO) in different levels (1% and 2%) on the quality parameters of set type yoghurt was investigated throughout 28 days of storage. Acidification kinetics, water holding capacity, syneresis level, textural characteristics and microstructure were firstly measured. Additionally, influence of oleaster flours on DPPH and ABTS(+) radical scavenging activity and total phenolic content of yoghurt samples was also assessed. Besides, all the products were subjected to sensorial preference test. Enrichment with 2% PO and UPO reduced fermentation time by 31 and 37 min, respectively. Addition of PO and UPO increased cohesiveness and the viscosity index, furthermore, syneresis decreased. Oleaster supplementation to yoghurt significantly increased scavenging activities of DPPH and ABTS radicals and the highest activities were determined in yoghurts fortified with 2% UPO. The results demonstrated that yoghurt with reduced syneresis, improved functional properties, and enhanced some textural characteristics can be achieved by a 2% UPO addition. Also, surprisingly yoghurts containing 2% UPO had similar consumer overall preference scores comparing to plain yoghurt.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim