Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Basim, Esin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Antibacterial Activities of Turkish Pollen and Propolis Extracts Against Plant Bacterial Pathogens
    (Elsevier Scı Ltd, 2006) Basim, Esin; Basim, Hüseyin; Özcan, Musa
    The "in vitro" antibacterial activities of Turkish pollen and propolis extracts were investigated against 13 different species of agricultural bacterial pathogens including Agrobacterium tumefaciens, A. vitis, Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis, Erwinia amylo-vora, E carotovora pv. carotovora, Pseudomonas corrugata, P. savastanoi pv. savastanoi, P. syringae pv. phaseolicola, P. syringae pv. syringae, P. syringae pv. tomato, Ralstonia solanacearum, X. anthomonas campestris pv. campestris and X. axonopodis pv. vesicatoria. Among the tested bacteria, A. tumejaciens was the most sensitive one to 115 concentration of pollen extract, and the sensitivity of the bacteria followed the sequence A. tumefaciens > P. syringae pv. tomato, X axonopodis pv. vesicatoria > E. amylovora, P. corrugata, R. solanacearum, X campestris pv. campestris > A. vitis, C michiganensis subsp. michiganensis > E carotovora pv. carotovora, P. savastanoi pv. savastanoi, P. syringae pv.phaseolicola > P. syringae pv. syringae. P. syringae pv.phaseolicola was the most sensitive one to 1/10 concentration of propolis extract, and the sensitivity of the bacteria followed the sequence P. syringae pv. phaseolicola > P. savastanoi pv. savastanoi, P. corrugata, R. solanacearum > E. carotovora pv. carotovora, P. syringae pv. syringae, E amylovora, A. tumejaciens, A. vitis, C michiganensis subsp. michiganensis, P. syringae pv. tomato, X campestris pv. campestris, X. axonopodis pv. vesicatoria. The least active concentrations towards the tested bacteria were 1/100 of the pollen extract and 1/1000 of the propolis extract. This study is the first report on the antibacterial activities of pollen and propolis against the plant pathogenic bacteria.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim