Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Bilgen, Birsen Sivri" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Köy ve kasaba ilköğretim okulu öğrencilerinin beslenme durumları
    (2013) Özpulat, Funda; Bilgen, Birsen Sivri
    Amaç:Bu araştırma, köy ve kasabalarda öğrenim gören 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin yeterli ve dengeli beslenme durumlarını saptamak ve elde edilen sonuçlar doğrultusunda uygulanabilir öneriler geliştirmek amacıyla yapılan tanımlayıcı tipte bir çalışmadır. Yöntem: Çalışma, Konya ili Akşehir ilçesine bağlı köy ve kasabalarda bulunan 5 ilköğretim okulunda yapılmıştır. Araştırmanın verileri 1 Ekim-28 Kasım 2010 tarihleri arasında toplanmıştır. Köy ve kasabalarda öğrenim gören 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin yeterli ve dengeli beslenme durumunu saptamaya yönelik oluşturulan anket, iki bölümden ve 27 sorudan oluşmaktadır. Cinsiyete göre öğrencilerin beslenme özelliklerinin incelenmesinde Ki-kare önemlilik testli kullanılmış, veriler p0,05 anlamlılık derecesinde, SPSS-17 istatistik paket programı kullanılarak değerlendirilmiştir. Bulgular: Öğrencilerin yaşları 9 ile 12 arasında değişmektedir. Kardeş sayıları ortalaması 2,781,02 olarak saptanmıştır. Öğrencilerin %73,0ı üç öğün yemek yediğini belirtirken, bu değerin erkeklerde %68,9 olduğu görülmüştür. Kız öğrencilerin %46,9u okul kantininden sıklıkla ayran ve süt, %26,6sı hazır meyve suları aldığını belirtirken, erkek öğrencilerin %38,5i okul kantininden ayran ve süt, %20,3ü tost, sandviç ve simit almaktadır. Kız öğrencilerin %39,5i nadiren şeker-çikolata türü besinleri tüketirken, erkek öğrencilerin %12,6sı her gün çikolata türü besinleri tüketmekte ve şeker- çikolata türü besinleri tüketme durumu ile cinsiyet arasında ilişki bulunmaktadır (p0,05). Sonuç: Öğle yemeği ve kahvaltıyı atlama durumunun yanı sıra, öğrencilerin açıkta satılan besinleri tüketim yüzdelerinin yüksek olduğu, besinlerin tüketimi bakımından cinsiyetler arasında faklılıklar bulunduğu, özellikle erkek öğrenciler arasında sağlıksız olarak değerlendirilen besinlerin tüketiminin daha fazla olduğu saptanmıştır.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim