Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Chalchat, JC" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Effect of different locations on the chemical composition of essential oils of laurel (Laurus nobilis L.) leaves growing wild in Turkey
    (MARY ANN LIEBERT INC, 2005) Ozcan, M; Chalchat, JC
    The essential oil components of Laurus nobilis gathered from seven different locations of Turkey were identified by gas chromatography/mass spectrometry. The oil yields on a dry weight basis ranged between 1.4% to 2.6%. The major component was 1,8-cineole (51.73-68.48%); other predominant components were alpha-terpinyl acetate (4.04-9.87%), sabinene (4.44-7.75%), alpha-pinene (2.93-4.89%), 8-pinene (2.58-3.91%), terpinene-4-ol (1.33-3.24%), and alpha-terpineol (0.95-3.05%). Minor qualitative and major quantitative variations of some compounds were determined with respect to localities of collection. As a result, the 1,8-cineole content of these oils was significantly higher than those of other constituents of L. nobilis. Laurel is usually considered as the natural source of this compound, used in the flavor and fragrance industry.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim