Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Choudhary, Sheela" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Nutrient utilization and energy balance profile in probiotic supplemented Asian elephants
    (Selçuk Üniversitesi, 2024) Chharang, Dharmendra; Choudhary, Sheela
    Amaç: Bu çalışma probiyotik takviyesinin Asya fillerinde besin ve enerji kullanımını etkileyip etkilemeyeceğini değerlendirmek için yapılmıştır. Gereç ve Yöntem: Beş günlük sindirilebilirlik denemesini içeren 60 günlük deney için 18 fil rastgele seçilerek her biri altı filden oluşan üç gruba ayrıldı. T1 grubundaki fillere probiyotik uygulaması yapılmadı. T2 ve T3 grubundaki fillere sırasıyla her 50 kg vücut ağırlığı için 1x109 CFU/gm konsantrasyonun da Lactobacillus acidophilus ve Saccharomyces cerevisiae probiyotikleri oral olarak verildi. Bulgular: Eter özütü ve toplam kül alımları önemli, toplam kül ve asitte çözünmeyen külün sindirilebilirlik katsayıları ise tedavinin oldukça önemli bir etkisini ortaya koydu. Ancak, alımların diğer değerleri ve yaklaşık prensiplerin ve lif fraksiyonlarının sindirilebilirlik katsayıları herhangi bir önemli etki ortaya koyamadı. Pratik besin değeri, beslenme düzeyi ve enerji dengesi profili gruplar arasında anlamlı bulunmamıştır. Enerji alımı ve sindirilebilirliğindeki artış eğilimi ile DM (kuru madde) alımı ve NDF (nötral deterjan lif) sindirilebilirliği arasındaki göreceli fark artışla ilişkilendirilmiştir. TDN %, NR, sindirilebilir DM, OM ve TDN alımı için ortalama değerler, probiyotik takviyeli gruplarda kontrol grubuna göre daha yüksek bulunmuştur. Öneri: Probiyotik takviyesinin fillerde besin ve enerji kullanımı üzerinde önemli bir etki gösteremediği sonucuna varılmıştır. Ancak, probiyotiklerin yüksek dozlarının, suşunun ve canlılığının etkilerini incelemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim