Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Er, Melek" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Biochemical properties of some Salvia L. species
    (SPRINGER, 2013) Er, Melek; Tugay, Osman; Özcan, Mehmet Musa; Ulukuş, Deniz; Al Juhaimi, Fahad Y.
    Antioxidant capacity, total phenol and mineral contents of aerial parts of sage belonging to some Salvia species were established. The lowest and highest antioxidant values of Salvia dichroantha Stapf and Salvia heldreichiana Boiss. ex Benth. extracts were found as 73.855 and 80.207 mg GAE/g, respectively. While the highest total phenol was established in Salvia tomentosa Mil. (13.316 mg GAE/100 ml), the lowest level was found in Salvia halophila Hedge (6.168 mg GAE/100 ml). While K contents of plants changed between 14,518 and 24,171 mg/kg, Ca contents ranged between 12,402 and 18,553 mg/kg. P and Mg contents were found low compared with K and P values of plants. Mg content was changed between 2,118 and 2,914 mg/kg; the mean was calculated as 2,496 mg/kg. P contents of plants were determined between 1,385 to 1,910 mg/kg. As a microelement, Fe was found at the highest level. Fe contents of plants were found between 179 and 782 mg/kg.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Konya'da yetişen bazı Salvia L. (adaçayı) türlerinin biyokimyasal ve biyoaktif özellikleri
    (Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012-07-19) Er, Melek; Tugay, Osman; Özcan, Musa
    Bazı Salvia türlerine ait adaçaylarının toprak üstü kısımlarının antioksidan kapasite, toplam fenol, mineral içeriği ve antibakteriyel etkileri tespit edilmiştir. En düşük ve en yüksek antioksidan kapasite değerleri sırasıyla Salvia dichroantha Stapf ve Salvia heldreichiana Boiss. ex Benth.'da tespit edilmiştir. Bu değerler 73.855 mg GAE/g ve 80.207 mg AAE/g olarak bulunmuştur. Bunları azalan sırayla Salvia tomentosa Mil. ve Salvia halophila Hedge takip etmiştir. En yüksek toplam fenolik madde içeriği Salvia tomentosa'da (13.316 mg GAE/100ml) bulunurken en düşük olarak Salvia halophila'da (6.168 mg GAE/100 ml) bulunmuştur. Ekstraktlar E. coli ve B. cereus'a aynı seviyede etki etmişlerdir. MSSA'da ise bu değerler düşük seviyede (128 ile 1024) gözlenmiştir. En yüksek etkiyi K. preumoniac üzerine yapmıştır. Makro elementlerden K içeriği 14518 mg/kg ile 24171 mg/kg arasında değişirken, Ca içerikleri 12402 mg/kg ile 18553 mg/kg arasında bulunmuştur. P, Mg ve S içerikleri K ve P değerlerine göre kısmen düşük seviyelerde bulunmuştur. Mg içeriği 2118 ile 2914 mg/kg arasında tespit edilmiş olup ortalama Mg içeriği 2496 mg/kg olarak hesaplanmıştır. P içerikleri ise 1385 ile 1910 mg/kg arasında belirlenmiştir. Mikro element olarak en yüksek seviyede Fe bulunmuştur. Bitkilerin Fe içerikleri 179 ile 782 mg/kg arasında değişmiştir. En yüksek demir içeriği S. tomentosa'da en düşük ise S. heldreichiana'da tespit edilmiştir.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim