Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kutuk, Nursah" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Modeling of Total Phenolic contents in Various Tea samples by Experimental Design Methods
    (SCIENDO, 2018) Eruygur, Nuraniye; Dincel, Nazire Gulsah Kutuk; Kutuk, Nursah
    Tea, from the old ages to the day, is widely consumed both for enjoyment and health care due to its positive effects. The consumption of these products is increasing day by day as a result of the clear presentation of the fact that tea contains high amount of antioxidant substances (such as phenolic compounds), which is important in prevention and treatment of diseases. Tea beverage is a very important source of polyphenols. In this study, phenolic content and antioxidant capacity of different tea species were calculated by modeling with experimental design method. In the experimental part, polyphenol content was determined using the Folin-Ciocalteu method. The total amount of phenolic substance content was examined by Box-Behnken design and response surface method on black tea, green tea and white tea on different extraction temperature, extraction time and solid / liquid ratio. Solid / liquid ratio was found to be the most important parameter in terms of polyphenol content extraction from different tea samples. The highest polyphenol amount (411.762 mg gallic acid / mL) was found in green tea. To the best of our knowledge, this is the first data presenting comparatively study the effect of extraction condition on amounts of phenolic compounds from different tea samples.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim