Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Mengeş, Hakan O." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    The effects of drying parameters on drying characteristics, colorimetric differences, antioxidant capacity and total phenols of sliced kiwifruit
    (SPRINGER, 2019) Mengeş, Hakan O.; Ünver, Ahmet; Özcan, Mehmet Musa; Ertekin, Can; Sonmete, Mehmet Hakan
    The influence of drying parameters on drying characteristics, colorimetric differences, antioxidant capacity and total phenols of sliced kiwifruit were researched. The kiwi fruits dried between 2.6h and 12.1h for different drying conditions. Total phenol content of dried fruits were ranged from 2.03-2.71mg GAE/L. Free radical scavenging activity were varied from 26.04% to 40.91%. The effect of different drying temperatures were not very effective on the total phenol content of kiwi fruits. But, the free radical scavenging activity were variable. While L* value were in the range of 51.41 and 72.90, the a* value were ranged between -8.22 and 3.47 and the b* value between 22.24 and 40.37. The most suitable model is Midilli etal. model with low RMSE, reduced chi-square and high modeling efficiency values. While the effective diffusivity ranged between 2.63x10(-10) and 1.29x10(-9)m(2).s(-1), the activation energy was between 28.51 and 34.16kJmol(-1).

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim