Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Menges, Hasan Oktay" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Determination of Some Chemical and Physical Properties of Sakiz Faba Bean (Vicia Faba L. Var. Major)
    (ELSEVIER SCI LTD, 2003) Haciseferogullari, Haydar; Gezer, I; Bahtlyarca, Y; Menges, Hasan Oktay
    In this study, some chemical and physical properties of faba bean (Vicia faba L. Var. major) grown up in Antalya region have been determined. Chemical properties such as dry matter, total energy, crude protein, crude cellulose, crude oil, mineral elements-Ca, P, K, Na, S, Al, Ba-and physical properties such as dimensions, weight, thickness, geometric mean diameter, sphericity, bulk density, volume, porosity, projected area, 1000 grain mass, terminal velocity and the rupture strength of grains involved in the study. The total energy, crude protein, crude cellulose and crude oil contents (as percentage in dry matter) of faba bean are found as 18.87 MJ/kg, 29.63%, 6.39% and 1.06% respectively, and all elements determined in the research are listed in the text. The values of length, width, thickness, weight, geometric mean diameter and sphericity of faba bean are determined as 20.39, 14.54, 7.86 mm, 1.31 g, 13.25 mm and 0.651 for 10.90% moisture content, respectively. In the some moisture content, projected area, volume, 1000 grain mass, bulk density, kernel density, porosity and terminal velocity were measured as 2.79 cm(2), 1210 mm(3), 1349.34 g, 608.17 kg/m(3), 1248 kg/m(3), 51.48%, 4.94 m/s respectively. In addition, the rupture strength values of faba bean grains were varied between 310.83 and 542.38 N. (C) 2003 Elsevier Ltd. All rights reserved.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim