Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Mirzaie, Sako" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Chemical characterization, antioxidant properties, anti-inflammatory activity, and enzyme inhibition of Ipomoea batatas L. leaf extracts
    (TAYLOR & FRANCIS INC, 2017) Zengin, Gökhan; Locatelli, Marcello; Stefanucci, Azzurra; Macedonio, Giorgia; Novellino, Ettore; Mirzaie, Sako; Dvoracsko, Szabolcs
    Ipomoea batatas L. is widely used as a functional food in many countries. In this work, I. batatas leaf extracts (Soxhlet extract, microwave [MW] extract, and decoction extract) were characterized for the first time, and their total flavonoid and phenolic compound contents were measured by spectrophotometric and chromatographic analyses. These extracts were investigated for their antioxidant activities (free radical scavenging and reducing power assays), enzyme inhibitory activities (cholinesterase, tyrosinase, alpha-amylase, and alpha-glucosidase) and effects on inflammation pathways. Various bioactive secondary metabolites were identified; among them, chlorogenic acid appeared to be the most abundant. The decoction extract displayed the highest level of phenolics (89.26mg GAE/g extract) and thus exhibited stronger antioxidant ability than the Soxhlet and MW extracts. Each preparation was tested in in vitro enzymatic assays, which revealed that all three extracts exhibited interesting inhibitory activities against acetylcholinesterase, alpha-glucosidase, and alpha-amylase. Moreover, in vitro and ex vivo anti-inflammatory activities were observed for the decoction extract. Collectively, these results indicated that I. batatas leaf can be considered a potential candidate for the development of functional foods to combat the symptoms of metabolic disorders, such as type II diabetes mellitus.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim