Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Peker, Ahmet Salih" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Gıda niteliği omayan zeytinyağından elde edilen biyodizelin ve karışımlarının yakıt özelliklerinin incelenmesi
    (Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009) Peker, Ahmet Salih; Öğüt, Hüseyin
    Bitkisel ve hayvansal yağlardan üretilen, yenilenebilir, çevreyi kirletmeyen biyodizel, dizel yakıtı için alternatif bir yakıt olarak öne çıkmaktadır. Restaurant ve evsel atık yağları, yağ asidi esterlerine dönüştürülmek suretiyle dizel motorlarında kullanımı, hem insan sağlığı hem de çevresel açıdan önemli bir avantaj sağlamaktadır. Bu çalışmada, gıda niteliği olmayan atık zeytinyağından biyodizel üretilmiş ve farklı oranlarda biyodizel/dizel karışımlarının analizleri yapılmıştır Elde edilen biyodizelin ester muhtevası % 97,6 m/m ,yoğunluğu 878,6 kg/m3, kinematik viskozitesi 4,82 mm2/s, parlama noktası 122 ºC ve su muhtevası 156 mg/kg olarak bulunmuştur.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim