Yazar "Sharifi, Hamid" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Microbiological and chemical qualities of cream-filled pastries sold in Kerman city confectioneries, southeast of Iran(Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, 2013) Sami, Masoud; Nasri, Atefeh; Bagheri, Mahboobeh; Sharifi, HamidAmaç: Mevcut amacı Kerman şehrinde bulunan pastacılarda satışa sunulan kremalı ürünlerin kimyasal ve mikrobiyolojik durumlarını incelemektir. Gereç ve Yöntem: Toplam 50 adet pastaneciden elde edilen 250 adet örnek toplandı ve kimyasal (yağ içeriği ve asidite) ve mikrobiyolojik (total bakteri ve koliform sayısı, koagulaz pozitif Staphylococcus aureus) durumu belirlendi. Bulgular: Şehrin farklı bölgelerindeki pastanecilerden elde edilen örneklerde total bakteri sayısı dışında (P<0.05) diğer parametreler arasında istatistiki fark alınmadı. İncelenen örnekler total bakteri sayısı (n:38, %76), coliform sayısı (n:30, %60), E. coli sayısı (n:7, %14), S. aures sayısı (n:10, %20), yağ (n:38, %76) ve asidite (n:24, %48) açısından incelendiğinde İran Ulusal Standart merkezince belirlenen değerlere uymadığı belirlendi. Öneriler: Pastaneler halk sağlığı açısından sağlık problemleri oluşturabilir.