Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tontul, Sultan Arslan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Production of a minimally processed jelly candy for children using honey instead of sugar
    (ELSEVIER SCIENCE BV, 2018) Mutlu, Ceren; Tontul, Sultan Arslan; Erbas, Mustafa
    This study investigated some chemical, physical and sensorial properties of honey jelly candies made by two different mixing techniques (cold and hot), three gelatine doses (15, 20 and 25% of honey weight) and three fruit juices (orange, strawberry and black mulberry). The mean water content and activity of samples were 23.38% and 0.73, respectively. The acidity and diastase number of samples ranged between 40.12 and 46.09 meq/kg and 15.43-0.00, respectively. While diastase activity of honey was preserved more than 95% by cold mixing technique in candy form, it was completely lost in the hot mixing technique. Increasing of gelatine dose, increased the hardness, adhesiveness, chewiness and gumminess values of candies. Additionally, the glucose, fructose and sucrose contents of cold mixed honey jelly candies were determined as 403.23 +/- 5.24, 491.10 +/- 7.61 and 1.38 +/- 0.12 g/kg, respectively. Addition of fruit juices increased the acidity value and sugar and proline contents of samples. The sensorial acceptability score for honey jelly candies obtained more than 3.5 on a 5-point hedonic scale. In conclusion, a new jelly candy as a healthier alternative to the existing ones was produced by minimal processing with honey and fruit juices instead of sugar syrup and artificial additives without inactivation of bioactive compounds of honey.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim