Yazar "Tulukçu, Eray" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Konya Ekolojik Şartlarında Bazı Makarnalık Buğday Genotiplerinin Kuru ve Sulu Şartlardaki Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi(2002) Tulukçu, Eray; Sade, BayramBu araştırma, 1996-1997 üretim yılında Konya ekolojik şartlarında, bazı makarnalık buğday hat ve çeşitlerinin kuru ve sulu şartlardaki performanslarım belirlemek amacıyla yapılmıştır. Tesadüf blokları deneme desenine göre beş tekerrürlü olarak kurulan bu denemede, 8 makarnalık buğday hattı, biri yabancı orjinli 4'ü standart çeşit olmak üzere 12 makarnalık buğday genotipi kullanılmıştır. Bu araştırmada; hektolitre ağırlığı, bin tane ağırlığı, protein oranı, glüten oram, camsı tane oram gibi verim ve kalite özellikleri incelenmiştir. ANK 07/95 (580,4 kg/da), MBVD-8 (530,0 kg/da), ES 96MBVD-6 (524,6 kg/da) ve ANK 05/95 (506,0 kg/da) gibi makarnalık buğday hatları sulu şartlarda, yine UBVD 8 (341,8 kg/da), ES 96 MBVD-6 (304,0 kg/da), ES 95 MBVD-7 (297,4 kg/da) makarnalık buğday hatları kuru şartlarda ümitvar genotipler olarak belirlenmiştir. Hektolitre ağırlığı, bin tane ağırlığı, camsı tane oranı; tane verimi ile yüksek oranda olumlu yönde ilişkili özellikler olarak belirlenmiştir.Öğe Water Content of Some Medicinal Plants(Int Scientific Conference Sgem, 2009) Tulukçu, Eray; Raziye, KoçakClose parallels between transpiration and water deficit indicate that in diseased plants water loss is largely determined by leaf water content. The rate of water loss (transpiration) depends on evaporation. Therefore anything that affects the rate of evaporation would also affect the rate of water lost. There was no clear relationship between leaf growth rate and leaf water potential or turgor for either species. It decreases with leaf age and is correlated with the rate of dehydration, but it is independent of the tissues water potential.