Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Uyar, Bekir" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Antibacterial effect of myrtle (Myrtus communis L.) leaves extract on microorganisms
    (M H SCHAPER GMBH CO KG, 2015) Özcan, Mehmet Musa; Uyar, Bekir; Ünver, Ahmet
    The antibacterial activity of the extracts of myrtle black and white leaves was determined. By the increase of the concentration of the extracts, antibacterial activity also increased. The most effective extract was the methanol extract of the leaves of the white myrtle against S. aureus. While, effect of ethyl acetate extracts of white and black myrtle leaves were very low to S. aureus and P. vulgaris, methanol extracts of the leaves of the black myrtle inhibited the growth of it. Acetone extracts of white and black myrtle leaves were very effective against P. mirabilis. B. cereus was most resistant to ethyl acetate extract of myrtle leaves, but the reduction effect of methanol extract was very high.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Mersin bitkisinin (Myrtus communis L.) yaprak, meyve ve taze dallarının aroma bileşenleri ve yaprak uçucu yağ ve ekstraktlarının antibakteriyal etkisinin belirlenmesi
    (Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006) Uyar, Bekir; Özcan, Mehmet Musa
    Siyah ve beyaz mersin bitkisinin yaprak, sap ve meyvelerinden elde edilen uçucu yağların bileşenleri incelenmiştir. Yapılan analizlere göre siyah mersine ait sap, ve meyve, beyaz mersine ait yaprak, sap ve meyvelerine ait uçucu yağların dominant bileşeni limonène (tr)+1,8-sineol iken, siyah mersin yapraklarında p-simen tr+limonen t + 1,8-sineol tespit edilmiştir. Siyah mersin'in her üç kısmında myrtenol tespit edilmiş olup, miktarları % 7,64 ile 15,35 arasında değişmiştir. α-Pinen her iki çeşidin organlarında yüksek oranda tespit edilmiş olup, oranları % 8,55 ile %25,02 arasında değişirken beyaz mersinin yaprak ve meyvesindeki miktarı diğerine göre yüksek çıkmıştır. Ayrıca siyah ve beyaz mersin (Myrtus communis L.) bitkisinin yapraklarından elde edilen ekstraktların ve uçucu yağların antibakteriyel özellikleri incelenmiştir. Yapılan çalışmalarda beyaz mersin yapraklarının metanol ekstraktının bakteriler üzerinde istatistiki olarak önemli bir etkisinin olmadığı görülürken diğer ekstraktların ise %5 konsantrasyonlarda daha etkili oldukları belirlenmiştir. Uçucu yağların antibakteriyel etkileri ise oldukça düşük olarak bulunmuştur.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim