Markanın Korunması

2012 Aralık

Selçuk Üniversitesi

Bu çalı?manın konusu, markanın korunmasıdır. Çalı?mamızda marka kavramı, kapsamı ve sınırları konusuna değinilmektedir. Markanın tanımı, markanın kapsadığı durumlar, markanın doğurduğu haklar ve markanın tescili konularına temas edilmektedir. Son bölümde markanın korunması, korunmayı gerektiren haksız kullanma ?ekilleri, dava türleri ve koruma kapsamı dı?ında kalan haller ele alınmaktadır.
The aim of this study is the protection of trademark. In our study, the concept, scope and limitations of trademark are mentioned. The definition of trademark, the states covered by trademark rights, rights due to the trademark and registry of trademark are explained. In the last chapter, the protection of trademark, unfair use that requires protection, types of case and the states that remain out of the scope of protection are handled.

Marka, Markanın Korunması, Trademark, Protection of Trademark

Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi

Cicim, İ. U., Kılıç, A., (2012). Markanın Korunması. Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi, (4), 35-77.