Ekonomi̇k Özgürlükler ve Refah

2011 Mayıs

Selçuk Üniversitesi

Ekonomik özgürlükler, bireylerin serbestçe iktisadi faaliyetlerde bulunma ve bu faaliyetler sonucunda elde ettikleri değerleri dışarıdan herhangi bir müdahale olmaksızın serbestçe kullanabilmelerini ve sahiplenmelerini ifade eder. Teşebbüs, mübadele, sözleşme, mülkiyet, tercih ve milletlerarası ticaret özgürlükleri ekonomik özgürlüklerin başlıcalarını oluşturur. Ekonomik özgürlük bireyi, piyasaların doğal işleyişinde gerçekleştirilecek ticaretten sağlanan kazançlar ve uzmanlaşma için söz konusu fırsatları kendi lehine kullanarak durumunu daha iyi hale getirmesini sağlar.
Economic freedoms refer freedom of economic activities of individuals and ownership and being able to use the values because of these activities freely without any interference from the outside. Enterprise, exchange, contract, property, freedom of choice and economic freedom of international trade are the main components of economic freedoms. Economic freedom makes Individual status better by letting him to take advantage of gains realized from natural functioning of the markets opportunities for specialization in favour of himself.

Ekonomik özgürlük, refah, Economic freedom, welfare

Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi

Altınışık, İ., Çakmak, Y., Peker, H. S., (2011). Ekonomi̇k Özgürlükler ve Refah. Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi, (1), 149-156.