Yerel Yönetimlerde Performans Yönetimi

Selçuk Üniversitesi

Bu çalışmada, performans ve performans yönetimi ana hatlarıyla açıklanacak ve kamu yönetiminde ve yerel yönetimlerde performans yönetiminin kapsamı ve önemi ele alınacaktır. Yeni kamu yönetimi anlayışının en önemli ilkelerinden biri olan kamu sektöründe performans yönetimi tanımlayıcı bir yaklaşımla sunulacak ve kamu sektöründeki performans yönetiminin bileşenleri ortaya konulacaktır. Bu kapsamda performans yönetiminin tanımı, amacı, yararları, temel ilkeleri, içeriği ve unsurları incelenecektir. Ardından ortaya konulacak performans yönetim sisteminin kamu yönetiminde ve yerel yönetimlerdeki durumuna bakılacak ve bir performans yönetimi uygulamalarında karşılaşılan sorunlar ele alınacaktır. Bu yeni yönetim kültürünü oluşturan araçların ve etkileşim içinde bulunduğu mekanizmaların kavranması amaçlanmaktadır. Araştırmanın amacı, performans yönetimini ve yerel yönetimlerde performans yönetimi ile ilgili temel kavramları tanımlamak, açıklamak ve yürütülen çalışmalar ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yapmaktır.

Performans, Performans Yönetimi, Kamu Yönetiminde Performans, Yerel Yönetimlerde Performans Yönetimi

Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi

Ertaş, H., Atalay, İ., (2016). Yerel Yönetimlerde Performans Yönetimi. Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi, (12), 70-82.