Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Al, Serhat" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Occurence and antimicrobial resistance of Staphylococcus aureus and Salmonella spp. in retail fish samples in Turkey
    (PERGAMON-ELSEVIER SCIENCE LTD, 2015) Onmaz, Nurhan Ertaş; Abay, Seçil; Karadal, Fulden; Hızlısoy, Harun; Telli, Nihat; Al, Serhat
    The aims of this study were to investigate the presence of Staphylococcus aureus and staphylococcal enterotoxins, as well as Salmonella spp. and to determine the antimicrobial susceptibilities of the isolates from fish samples. A total of 100 fish samples were analysed consisting of 30 anchovy, 35 trout and 35 sea bream. The presence of SEs was detected using ELISA and its genes confirmed by mPCR. Also, S. aureus and Salmonella spp. were detected in 9 (9%) and 5 (5%) samples, respectively. None of the S. aureus isolates had SEs and SEs genes. The resistance rates of the S. aureus isolates to erythromycin, tetracycline, and penicillin G were found to be 33% while Salmonella spp. isolates were resistant to trimethoprim-sulfamethoxazole, gentamicin and neomycine in 20%, 20% and 80%, respectively of the samples. It is of utmost important for public health that retail fish markets need to use hygienic practices in handling and processing operations. (C) 2014 Elsevier Ltd. All rights reserved.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Presence and antimicrobial resistance profiles of Salmonella spp. in retailed sausages in Kayseri, Turkey
    (2014) Ertaş, Nurhan; Abay, Seçil; Telli, Nihat; Hızlısoy, Harun; Al, Serhat
    Bu çal ı ş mada Kayseride satı ş a sunulan sucuklarda Salmonella spp.nin varl ı ğ ı ve elde edilen izolatlarda antimikrobiyel duyarl ı l ı ğ ı n ı n ara ş tı rı lmas ı amaçland ı . Toplam 100 numune incelendi. Salmonella spp. izolasyonu için ISO 6579 sayı l ı standard ı nda bildirilen kültür tekni ğ i modifiye edilerek kullan ı ld ı ve izolatlar PCR ile do ğ ruland ı . İzolatları n ampisilin, enrofloksasin, sefazolin, danofloksasin, gentamisin, nalidiksik asit, neomisin, oksitetrasiklin ve trimetoprim-sülfametaksazol antibiyotiklerine duyarl ı l ı kları disk difuzyon metodu ile belirlendi. İncelenen 100 örne ğ in 4ünden (%4) Salmonella spp. izole edildi. Bütün izolatlar sadece neomisine dirençli ve test edilen di ğ er antibiyotiklerden gentamisin haricindeki antibiyotiklere duyarl ı olarak belirlendi. Sadece bir adet Salmonella spp. izolatı gentamisine orta derecede duyarl ı bulundu. Elde edilen sonuçlar sucukları n Salmonella spp. ile sporadik olarak kontamine olabilece ğ ini ve halk sa ğl ı ğ ı için risk olu ş turabilece ğ ini göstermektedir.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim