Yazar "Aydoğan, Seydi" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Determining the Diversity of Bread Wheat Variteties on Yield and Quality Traits at Rainfed and Irrigated Conditions(Selçuk Üniversitesi, 2018) Aydoğan, Seydi; Şahin, Mehmet; Göçmen Akçacık, Aysun; Demir, Berat; Hamzaoğlu, Sümeyra; Taner, SeyfiThis study was conducted with 7 bread wheat varieties in rainfed and irrigatedconditions at Bahri Dagdas International Agricultural Research Institute as arandomized complete block design with three replications. Grain yield, thousand kernel weight, protein ratio, Zeleny sedimentation value, bread weight,bread volume and farinograph traits were investigated. Significant differencesbetween the varieties were determined in terms of investigated traits in rainfedand irrigated conditions. Bread volume, farinograph development time, proteinratio and Zeleny sedimentation values in rainfed conditions were higher thanvalues in irrigated conditions. Bread volume, farinograph development time,protein ratio and Zeleny sedimentation were determined as 507 cm3, 9.2 min,13.6% and 46.8 ml in rainfed conditions and 495 cm3, 6.7 min., 12.3% and44.0 ml in irrigated conditions respectively. According to the results; the effectof the growing conditions were found statistically significant on wheat quality.Öğe Konya İlinde Uygulanan Yapay Mera Karışımının Verimi ve Farklı Irklardaki Kuzuların Büyüme Performansı Üzerine Etkileri(2016) Işık, Şaban; Doğan, Şükrü; Ateş, Serkan; Aydoğan, Seydi; Küçükçongar, Murat; Acar, RamazanBu araştırma, yağlı kuyruklu Akkaraman ve ince kuyruklu Anadolu Merinosu kuzuların büyümeperformansı ve meraların verimi üzerine etkisini araştırmak amacıyla 2012-2013 yılları arasındayürütülmüştür. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak Bahri Dağdaş UluslararasıTarımsal Araştırma Enstitüsü (Konya) deneme arazisinde kurulmuştur. Araştırmada, 2013 yılında ortalamaolarak yeşil ot verimi 3637 kg/da, kuru ot verimi 904 kg/da elde edilmiştir. 161 günlük otlatma periyoduboyunca Akkaraman ve Anadolu Merinosu kuzularının günlük canlı ağırlık artışı ortalamaları sırasıyla 100g/gün ve 71 g/gün olarak elde edilmiştir. Bu verilere göre ırkların meraların verimi üzerindeki etkisi önemsizbulunurken, Akkaraman kuzuların büyüme performansı Anadolu Merinosu kuzulara göre daha yüksek tespit edilmiştir.Öğe Kuru ve sulu yetiştirme şartlarının ekmeklik buğday çeşitlerinin verim ve kalitesine etkisinin belirlenmesi(Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016-04-04) Aydoğan, Seydi; Soylu, SüleymanBu araştırma 14 ekmeklik buğday çeşidi ile 2014-2015 yılı yetiştirme döneminde kuru ve sulu koşullarda Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünde tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Ekmeklik buğday çeşitlerinin sulu ve kuru koşullarda tane verimi, morfolojik, kimyasal ve hamur reolojik kalite özellikleri incelenmiştir. Yetiştirme koşullarının çeşitlerin verim ve kalite performanslarına etkileri tespit edilmiştir. Araştırma sonucunda tane verimi kuru koşullarda 447.42-709.08 kg/da arasında, sulu koşullarda ise 449.00-981.42 kg/da arasında değişmiştir. En yüksek tane verimi kuru ve sulu şartlarda sırasıyla Karahan-99 ve Yunus çeşitlerinde belirlenmiştir. Sulu koşullarda yetiştirilen çeşitler bitki boyu, başak uzunluğu, başakta tane sayısı, başakta tane ağırlığı, bin tane ve hektolitre ağırlıkları bakımından kuru koşullarda yetiştirilen çeşitlere göre daha yüksek değerler vermiştir. Kuru koşullarda protein oranı, zeleny sedimantasyon değeri, ekmek ağırlığı ve ekmek hacmi sırasıyla % 12.61, 33.10 ml, 144.48 g, 431.90 cm3, sulu koşullarda % 12.27, 38.70 ml, 145.99, 452.30 cm3 olarak belirlenmiştir. Kuru koşullarda yetiştirilen çeşitlerin protein oranı sulu koşullarda yetiştirilen çeşitlerden daha yüksek olmuştur. Ancak Zeleny sedimantasyon değeri sulu koşullarda daha yüksek olmuştur. Farinograf gelişme süresi, su absorbsiyonu, stabilite, miksograf gelişme süresi, pik yüksekliği, pik genişliği, toplam pik alanı, toplam alan değerleri sulu koşullarda kuru koşullardan daha yüksek olmuştur. Sonuç olarak yetiştirme koşullarının buğday verim ve kalitesi üzerine önemli etkisinin olduğu görülmüştür.