Yazar "Erol, Ahmet Sami" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Composition and Characteristics of Some Seed Oils(ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY, 2011) Erol, Ahmet Sami; Özcan, Mehmet Musa; Er, FatihPhysico-chemical characteristics and fatty acid composition of some seed oils (corn, cotton, olive, poppy, pumpkin, rape, safflower, sunflower, tea seed, walnut and wheatgerm) were determined. The oil content of samples ranged from 10.73 % (wheatgerm) to 61.3 % (walnut). Refractive index, relative density, saponification and iodine values were determined in the seed oils. The main fatty acids identified by gas chromatography were palmitic acid, oleic acid and linoleic acid. The linoleic acid content of oils were found high compared with other acids.Öğe Constituents of the Essential oil of Origanum vulgare subsp hirtum Growing Wild in Turkey(TAYLOR & FRANCIS LTD, 2012) Özcan, Mehmet Musa; Pedro, Luis Gaspar; Al Juhaimi, Fahad Y.; Endeş, Züleyha; Erol, Ahmet Sami; Duman, Erman; Er, FatihThe essential oil obtained from leaves of Origanum vulgare subsp. hirtum was analysed by GC-MS. Twenty-eight components were identified accounting for 99.4 % and 99.5 %, the oils of two region (Buyukcccli and Dclikkaya), respectively. The major components were carvacrol (51.4 % and 63.3 %), linalool (28.3 % and 2.3 %),gamma- terpinene (6.0 % and 9.9 %) and p-cymene (4.8 % and 8.7 %). The oils contained mainly oxygenated monoterpenoids and monoterpenoid hydrocarbons.Öğe Konya ili Çumra ilçesinde mısır üretimi yapan tarım işletmelerinin Avrupa Birliği tarımsal muhasebe veri ağı (FADN) sistemine göre sınıflandırılması ve işletme başarı ölçütlerinin karşılaştırılması(Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008) Erol, Ahmet Sami; Direk, MithatKonya - Çumra ilçesinde mısır üretimi yapan tarım isletmelerinin AB tarımsal muhasebe veri ağı (FADN) sistemine göre ekonomik büyüklüklerini tespit etmek ve başarı ölçütlerini karşılaştırmak için bu çalışma yapılmıştır. Çalışmada yörede mısır üretimi yapılan tarım işletmelerinden anket yöntemi ile veri toplanmıştır. Toplam 67 işletmeden alınan veriler 2007 yılı üretim dönemini kapsamıştır. İşletmelerde yetiştirilen bitkisel ürünler içinde standart brüt kar yönünden danelik mısır 2. sırada yer almaktadır. İncelenen işletmelerde AB-FADN sistemine göre 4 farklı ekonomik büyüklük grubu tespit edilmiştir. İşletmelerin %14,92'si çok küçük (0-<4 ESU), %14,92’si küçük (4-<8ESU), %28,36'sı orta küçük (8-