Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Nalvuran, Zeynep" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Peynirlerden izole edilen farklı enterococcus türlerinin bakteriyosin üretme yeteneklerinin ve bakteriyosinlerinin karakteristiklerinin belirlenmesi
    (Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013-12-04) Nalvuran, Zeynep; Akın, Nihat
    Bu çalışmada farklı peynirlerden izole edilen Enterococcus spp. izolatlarının çeşitli indikatör bakteriler üzerindeki antimikrobiyal etkileri belirlenmiştir. Disk difüzyon, agar kuyu-difüzyon, spot-on-lawn ve modifiye agar-sandviç yöntemleri değerlendirilmiştir. Modifiye agar-sandviç yöntemi en uygun yöntem olarak seçilmiş ve kullanılmıştır. Enterococcus spp. izolatlarının ürettiği bakteriyosin benzeri maddelere en duyarlı indikatörler Bacillus cereus ve Listeria monocytogenes olarak, en dirençli indikatör bakteri ise Staphylococcus aureus olarak belirlenmiştir.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim