Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Oezek, Guelmira" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Composition and antimicrobial activity of the oils of Ferula szowitsiana DC. from Turkey
    (TAYLOR & FRANCIS INC, 2008) Oezek, Guelmira; Oezek, Temel; Iscan, Goekalp; Baser, K. Huesnue Can; Duran, Ahmet; Hammoglu, Ergin
    The essential oils from the leaves and steins of Ferula szowitsiana DC. (Umbelliferae) were separately obtained by hydrodistillation and then analyzed by GC and GC/MS methods. The oil yields were 0.4% and 0.05%, respectively. One-hundred and sixty-two compounds representing 99.5% and 99 compounds representing 94.4% were identified in the leaf oil and stem oil, respectively, with beta-eudesmol (32.0% and 29.5%, resp.), alpha-eudesmol (18.2% and 16.6%, resp.) and alpha-pinene (8.6% and 6.4%, resp.) as the major constituents. Antimicrobial activity of the leaf oil was tested via in-vitro microdilution broth technique. Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Salmonella typhimurium, Staphylococcus epidermidis, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus, and Candida albicans were used as the test microorganisms.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Composition of the essential oil of Hippomarathrum cristatum (DC.) boiss.
    (ALLURED PUBL CORP, 2007) Oezek, Guelmira; Oezek, Temel; Baser, K. Husnu Can; Hamzaoglu, Ergin; Duran, Ahmet
    Water distilled essential oil of Hippomarathrum cristatum (DC.) Boiss. (Umbelliferae) fruits used as a condiment in food products traditionally was analyzed by GC and GC/MS methods. Eighty compounds were characterized representing 91.6% of the oil. Hexadecanoic acid (11.6%), nonacosane (8.0%), germacrene D (6.1%) and myristicin (4.4%) were found to be the major constituents of the oil.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim