Yazar "Titizce, Naime" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Kavurma süresinin kabuklu susamın fitik asit içeriği ve bazı fiziko-kimyasal özellikleri üzerine etkisi(Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014-09-04) Titizce, Naime; Akbulut, MehmetBu çalışmada kavurma süresinin kabuklu susamın fitik asit içeriği ve bazı fiziko kimyasal özelliklerine etkisini ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Antalya-Manavgat yöresinden temin edilen susam örnekleri 100 °C civarında 175 dakika süreyle kavrulmuştur. Susam örneklerinde, fitik asit, renk, mineral madde ve antioksidan kapasiteye göre analiz edilmiş, kavurma süresine göre değerlendirilmiştir. Kavurma sürecinde fitik asit içeriğinin önemli seviyede (p<0.01) düştüğü gözlenmiştir. Kavurma süreci sonrasında susamların mineral madde içeriği ve antioksidan kapasitesine bakıldığında önemli düzeyde (p < 0.01) azaldığı gözlenmiştir Kavurma işlemleri susam örneklerinin renk, koyu kırmızı ve sarılığında artışa neden olmuştur (p < 0.01).