Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tosun, Fatih" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Salebin yoğurdun depolama stabilitesi üzerine etkisi
    (Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007-02-09) Tosun, Fatih; Ayar, Ahmet
    Bu çalışma salebin yoğurdun depolama stabilitesi üzerine etkisini belirlemek, süttozu ve peyniraltı suyu tozu ile etkileşimini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla yoğurt sütüne %0.1, 0.3 ve 0.5 salep, %3 süttozu ve %3 peyniraltı suyu tozu ilave edilmiştir.Yoğurt örnekleri yaklaşık +4 0C'de 21 gün süreyle depolanmış 1., 7., 14. ve 21. günlerde kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Analizler sonucunda kurumadde, yağ, protein ve asitlik değerleri salep ve süttozu karışımı katkılı yoğurt örneklerinde; kül peyniraltı suyu tozu ve salep karışımı katkılı örnekte yüksek çıkmıştır. Süttozu, salep ve peyniraltı suyu tozu ilave edilmiş örnekler genel olarak kontrol örneğinden daha yüksek oranda Ca, Na, K, P, Mg ve Zn miktarına sahip olmuştur. Depolama süresince tüm örneklerde mikroorganizma sayısının arttığı tespit edilmiştir. Duyusal yönden salep ve süttozu karışımından oluşan örnekler daha çok beğenilmiş. Salep ve süttozu karışımı ilaveli yoğurtların viskozite ve su tutma kapasitesinin diğer örneklere göre daha yüksek olduğu görülmüştür.

| Selçuk Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim