Yazar "Yazgan, Oktay" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 6 / 6
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Effect of Rations Containing Different Levels of Zinc-Lysine on Performance and Zinc Concentration of Some Tissues in Broilers(2004) Yıldız, Alp Önder; Yazgan, OktayBu çalışma, farklı seviyelerde çinko-lisin (ZnL) içeren rasyonların broylerlerde performans, karaciğer ve plazma Zn konsantrasyonuna etkisini tespit etmek için yapılmıştır. Toplam 160 adet Avian Farm tipi günlük civciv, 6 hafta süreyle ZnL'nin 4 seviyesi ile yemlenmiştir. Civcivler her birinde 40 civciv olacak "şekilde rastgele 4 muamele grubuna ayrılmıştır. Araştırma, her birinde 10 adet broyler civcivi olmak üzere 4 tekerrürlü olarak toplam 16 alt grupta yürütülmüştür. Araştırmada temel rasyonlara (başlatma ve büyütme) 0, 20, 40 ve 60 mg/kg seviyelerinde ilave Zn sağlanacak şekilde ZnL ilave edilmiştir. Yem ve su ad libitum olarak verilmiştir. Araştırmanın sonunda, rasyona ZnL formunda lisin ilavesi 0-6 haftalık dönemde civcivlerin canlı ağırlık artışı ve yem tüketimlerini önemli olarak etkilemiştir (P0.05). ZnL ilavesi, grupların yem değerlendirme katsayıları, plazma ve karaciğer Zn konsantrasyonları ile boyun, kanat, but ve sırt ağırlıklarını etkilememiştir. Ancak, ZnL seviyeleri karkas ve göğüs ağırlığını önemli derecede etkilemiştir (P0.05).Öğe Effect of supplementation of different boron and copper levels to layer diets on performance, egg yolk and plasma cholesterol(ELSEVIER GMBH, 2013) Olgun, Osman; Yazgan, Oktay; Cufadar, YusufProcedure: This study was conducted to determine the effects of supplementation of different levels boron and copper on performance, lipids in yolk and plasma contains in layer diets. In this trial a total of 320 layer chicken (26 weeks old age) was randomly distributed in 16 experimental groups. In each experiment group were consist at 5 replicates, and in each replicates there were 4 birds. During the 16 weeks experiment period, birds were fed with 16 experimental diets. Experimental diets were consisting of all possible combination of 4 levels of added boron (0, 60, 120 and 240 mg/kg) and 4 levels of added copper (0, 75,150 and 300 mg/kg) to the basal ration. Results: Effect of treatments on body weight change and plasma glucose levels were not significant. However, added boron and copper had a significant effect on plasma high-density lipoprotein cholesterol fraction. While added boron had a significant adverse effect on performance parameters, added copper had a significant positive effect on the same parameters. Yolk lipid contents were increased by addition of boron to the ration. However, yolk lipid contents were decreased by addition of copper to the ration. Plasma lipid contents were also decreased by addition of copper and boron in the ration. Conclusion: Results of the present study showed that laying hens from 26 to 42 weeks of age should be fed with 60 mg/kg boron and 150 mg/kg copper supplementation in the diet. (C) 2012 Elsevier GmbH. All rights reserved.Öğe Farklı seviyelerde organik krom içeren rasyonların japon bıldırcınlarında performans ve bazı serum parametrelerine etkisi(2004) Yıldız, Alp Önder; Parlat, Sinan Sefa; Yazgan, OktayBu çalışma, Japon bıldırcını rasyonlarma farklı seviyelerde ilave edilen organik krom picolinat (CrPic)'un canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma katsayısı ve serum Cr, glukoz, insulin ve kolesterol konsantrasyonlarına etkisini tespit etmek için yapılmıştır. Toplam 500 Japon bıldırcını, her birinde 100 adet olmak üzere 5 deneme grubuna ayrılmıştır. Mısır-soya küspesine dayalı, 995.25 ppb Cr içeren, kontrol rasyonuna 0, 250, 500, 750 ve 1000 ppb seviyesinde CrPic ilave edilerek hazırlanan rasyonlar 35 gün boyunca ad libitum olarak yedirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, rasyon Cr seviyesinin artışıyla yem tüketimi etkilenmeksizin bıldırcınların canlı ağırlık artışı ve yemden yararlanma katsayıları iyileşmiştir (P0.05). Ayrıca, rasyon Cr seviyesinin artışına bağlı olarak serum Cr ve insulin konsantrasyonu artarken serum glukoz ve kolesterol konsantrasyonu azalmıştır (P0.05). Sonuç olarak, en iyi sonucun 1000 ppb seviyesinde Cr ilave edilen grupta gerçekleştiğini ve maksimum performans için Japon bıldırcını rasyonlarma Cr kaynağı olarak CrPic'ın ilave edilebileceği söylenebilir.Öğe Fermentation characteristics of maize silages ensiled with lactic acid bacteria and the effect of inoculated baled maize silages on lamb performance(KAFKAS UNIV, VETERINER FAKULTESI DERGISI, 2011) Keles, Gurhan; Yazgan, OktayThe effects of homofermentative and heterofermentative lactic acid bacteria (LAB) on fermentation characteristics of maize silage and lamb performance were investigated. Maize, harvested at milk line stage of maturity, treated with homofermentative LAB or L. buchneri, a heterofermentative LAB, at 1.0x10(4), 1.0x10(5) and 1.0x10(6) colony forming units/g (cfu/g) of herbage and ensiled in mini silos for 42 days. Only the highest level of homofermentative LAB produced silage with a more homolactic fermentation profile, whereas application of L. buchneri at 1.0x10(5) cfu/g produced silage with a more heterolactic fermentation profile. This effect was more pronounced with increasing rate of L. buchneri. However, silage treated with the highest level of L. buchneri tended (P=0.06) to have lower dry matter recovery. Baled maize silages were treated with homofermentative LAB or L. buchneri at 1.0x10(6) cfu/g before ensiling. Homofermentative LAB had no (P > 0.05) effect on preservation characteristics of baled maize silages. However, application of L. buchneri increased the concentration of acetic acid (P < 0.05) and aerobic stability (P < 0.01) of baled maize silage. There was no (P > 0.05) treatment effect on any variables measured on lamb performance. It can be concluded that treating maize with L. buchneri increases the aerobic stability of baled maize silage through the accumulation of acetic acid and elevated acetic acid in well fermented silages does not depress the dry matter intake.Öğe Rasyon kullanılabilir fosfor ve fitaz enzimi seviyelerinin yumurta tavuklarında performans, ymurta kabuk kalitesi ve serum fosfor seviyelerine etkisi(2004) Keleş, Gürhan; Yazgan, OktayBu deneme, farklı kullanılabilir fosfor (% 0.25 ve 0.35 KP) ve fitaz enzimi seviyelerinin (0, 500, 1000, 1500, 2000 U/kg yem) yumurta tavuklarında performans, yumurta kabuk kalitesi ve serum fosfor seviyesine etkilerini araştırmak amacı ile yapılmıştır. Deneme, 14'er günlük altı periyot halinde yürütülmüş ve denemede 46 haftalık yaşta 240 adet beyaz Babcock ticari yumurtacı tavuk kullanılmıştır. Araştırma, tesadüf parselleri deneme deseninde 2x5 faktöriyel deneme planında yürütülmüştür. Deneme sonunda, fitaz enzimi ile rasyon KP seviyesi x fitaz enzimi interaksiyonun performans, yumurta kabuk kalitesi ve serum P seviyesine etkisi ile rasyon KP seviyesinin performans ve serum P seviyesine etkisi önemli olmamıştır (P0.05). Rasyon KP seviyesinin kabuk kalite kriterlerinden kabuk ağırlığı (g, KA) ve kabuk oranı'na (%, KO) etkisi önemli olmuş (PO.05), deneme sonunda % 0.25 ve 0.35 KP ihtiva eden diyetlerle yemlenen gruplarda KA ve KO sırasıyla, 6.09, 6.00 g ve % 9.24, 9.12 olarak bulunmuştur.Öğe Yüksek Protein Içerikli Rasyonlara Treonin Katkısının Yumurtlayan Japon Bıldırcınlarının (Coturnis Coturnix Japonica) Performans Özelliklerine Etkisi(2003) Parlat, Sinan Sefa; Yıldız, Alp Önder; Yazgan, OktayMevcut çalışma, yüksek seviyede ham protein içeren rasyonlara, farklı seviyelerde eksojen treonin katkısının, yumurtlayan genç Japon bıldırcınlarının performans özelliklerine etkisini saptamak için yapılmıştır. Kuşlar, 3000 kkal/kg ME, % 24 HP, % 1.25 lisin, % 0.55 metiyonin ve sırasıyla % 0.90 (I.grup), % 1.00 (II.grup) ve % 1.10 (III.grup) treonin içeren rasyonlarla 70 gün yenilenmişlerdir. Yumurta verimi ve yumurta ağırlıkları bakımından gruplar arasında gözlemlenen farklılıklar önemli olup (P0.05), treonin katkısı diğe'r performans ölçütlerini etkilememiştir. Deneme sonu itibariyle, değinilen özellikteki rasyonlar için, eksojen treonin kullanımının gereksiz olduğu söylenebilir.