Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Bu araştırmada; ergenlerin karar vermede özsaygı ve karar verme stilleri ile algılanan sosyal destek düzeylerini, sosyal yetkinlik beklentisi düzeyi ve bazı değişkenler açısından karşılaştırmalı olarak ele alan bir inceleme yapılmıştır. Araştırma örneklemi 2008?2009 eğitim öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi' ne devam eden öğrencilerden tesadüfî küme örnekleme yöntemi ile seçilmiştir. Araştırmanın örneklemi 345 kişiden oluşmuştur.
In this study, adolescent self-esteem and decision-making style of the decision with the perceived level of social support, social competence and level of expectation in terms of some variable treated as a comparative analysis was made. Research in education 2008-2009 samples Selcuk University Ahmet Keleşoğlu Faculty of Education to continue cluster sampling method with the coincidence of the students who were selected. The sample consisted of 345 persons was the survey.

Karar verme stilleri, Algılanan sosyal destek, Sosyal yetkinlik beklentisi, Perceived social support, Decision making styles, Social self efficacy

Kaşık, D. Z. (2009). Ergenlerde karar verme stilleri ve algılanan sosyal destek düzeylerinin sosyal yetkinlik beklentisi ve bazı değişkenler açısından incelenmesi. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya.