Araştırma Reaktörleri ve Selçuk Üniversitesi Kampüsü İçin Uygun Bir Reaktör Seçimi

2001

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Nükleer reaktörlerin tarihsel gelişimine kısaca değinilerek araştırma reaktörlerinin gelişimi incelendi. Araştırma reaktörlerinin önemi vurgulanarak Selçuk Üniversitesi Kampüsü için ısıtma ve araştırma amaçlı reaktörün uygun olacağı sonucuna varıldı.
After a brief review of historical development of nuclear reactors, evolution of research reactors is discussed. Emphasizing the importance of research reactors, it was concluded that a nuclear reactor, which could be used for both heating and research purposes, would be suitable for the campus Selçuk University.

Fisyon reaksiyonları, Araştırma reaktörleri, Fission reaction, Research reactors, Selçuk Üniversitesi, Selcuk University

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi

Eren, N., Oğul, R. (2001). Araştırma reaktörleri ve Selçuk Üniversitesi kampüsü için uygun bir reaktör seçimi. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi, 1, (18), 15-24.