Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Son zamanlarda diferansiyel dönüşüm yöntemi birçok kısmi türevli diferansiyel denklemin ve kesirli mertebeden lineer olmayan kısmi türevli diferansiyel denklemlerin çözümünde kullanıldı. Bu doktora tez çalışmasında diferansiyel dönüşüm yönteminin karmaşık hesaplamalarının üzerinden gelmek için alternatif olarak indirgenmiş diferansiyel dönüşüm yöntemi ile isimlendirilen yöntem tanıtıldı. Bu yöntemin en önemli avantajı ise kulanıcılara terimleri hızlı ve kolay bir şekilde hesap edilebilen yakınsak analitik bir yaklaşım sağlamasıdır.
Recently differential transform method has been used to solve various partial differential equations and fractional nonlinear partial differential equations. In this PhD thesis, an alternative approach called the reduced differential transform method is presented to overcome the demerit of complex calculation of differential transform method. The main advantage of this method is the fact that it provides its user with an analytical approximation, in many cases an exact solution, in a rapidly convergent sequence with elegantly computed terms.

Kısmi diferensiyel denklemler, Partial differential equations

Keskin, Y. (2010). Kısmi türevli diferansiyel denklemlerin indirgenmiş diferensiyel dönüşüm yöntemiyle çözülmesi. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış doktora tezi, Konya.