Aksaray ilinde tarım kooperatifleri üyelerinin sorunları ve çözüm önerileri

2017-12-20

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu çalışmanın kapsamı, Aksaray ilinde tarım kooperatiflerinin genel bir değerlendirmesi yapılarak, karşılaşılan sorunlara ülke ekonomisindeki yapı, tür, konum ve kooperatifçilik faaliyetleri bakımından katkılarını inceleyerek çözüm önerileri geliştirmektir. Çalışmada, Aksaray'da bulunan tarımsal kooperatiflerin işletilmesi ve bu tarım kooperatiflerine bağlı ortakların sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri üzerine fikirler sunulmaya çalışılmıştır. Öte yandan, tarım kooperatiflerinin sürdürülebilir ve başarılı olanlarını belirlemek amaçlanmıştır. Böylece, başarısız olanların neden başarısız oldukları sorularını sormak ve onları çözüm yoluna götürmek ana hedef olarak seçilmiştir.
The aim of this study was to present a practical solution proposal by examining the contribution of the agricultural cooperatives in the province of Aksaray in terms of structure, type, location and cooperatives activities in the country economy to the problems encountered. In study, the operation of agro-cooperatives in Aksaray and the solutions related to the problems of the partners affiliated to these agricultural cooperatives ideas on the proposal. On the other hand, it is aimed to determine the sustainable and successful ones of agricultural cooperatives. Thus, the main goal was to ask the unsuccessful ones why they failed and take them to a solution.

Tarımsal kooperatifler, Aksaray, Sürdürülebilir kalkınma, Agro-cooperatives, Cooperatives development

Çay, Z. (2017). Aksaray ilinde tarım kooperatifleri üyelerinin sorunları ve çözüm önerileri. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya.