Konya’da Yayılış Gösteren Bazı Linum L. (Linaceae) Taksonlarının Stilus Karakterleri

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Bu çalışma ile Konya ve çevresinde yayılış gösteren Linum pamphylicum (Boiss.) Podp., Linum caríense Boiss., Linum flavum L. subsp. scabrinerve (P.H.Davis) P.H.Davis, Unum ciliatum Hayek, Linum nodiflorum L., Unum hirsutum L. subsp. anatolicum (Boiss.) Hayek var.
By this study, pistil and stamen features were examinated morphologically taxa of Linum pamphylicum (Boiss.) Podp., Linum caríense Boiss., Linum flavum L. subsp. scabrinerve (P.H.Davis) P.H.Davis, Unum ciliatum Hayek, Linum nodiflorum L., Unum hirsutum L. subsp. anatolicum (Boiss.) Hayek var

Linum, Heterostili, Homostili, Heterostylus, Homostylus

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi

Uysal, T., Tugay, O., Dural, H., Köylüoğlu, F. (2008). Konya’da yayılış gösteren bazı Linum L. (Linaceae) Taksonlarının Stilus karakterleri. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi, 32, (2), 1-8.