Zeki Arif Ataergin'in dilkeşhaveran makamında bestelemiş olduğu eserlerin makam, usül ve ezgisel yönden incelenmesi

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2008

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Özet

Bu çalışmada Türk musikisinin en önemli bestekârlarından Zeki Arif Ataergin’in hayatı ve musiki geçmişi ayrıntılarıyla anlatılmıştır. Bestekârın dilkeşhaveran makamında bestelemiş olduğu 16 adet eseri biçim, usül ve makam yönünden incelenmiştir. İncelenen bu eserlerde dilkeşhaveran makamının bestekâr tarafından nasıl kullanıldığı, eserler içerisinde yapılan geçkiler ve bu geçkilerin dilkeşhaveran makamıyla ilişkisi incelenmiştir.
In this study the musical history and the life of Zeki Arif Ataergin, one of the most prominent composers of Turkish Music, is presented in detail. 16 works of the composer, which he composed in dilkeshaveran mode, have been studied in terms of form, style and mode. Within the context of these Works, we have studied the manner in which the composer applied the dilkeshaveran mode, transitions employed in the works and the relationship of the transitions with the mode aforementioned

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Türk müziği, Zeki Arif Ataergin, Makam, Usül, Beste, Turkish Music, Mode, Style, Composition

Kaynak

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Akdeniz, A. (2008). Zeki Arif Ataergin'in dilkeşhaveran makamında bestelemiş olduğu eserlerin makam, usül ve ezgisel yönden incelenmesi. Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Selçuk Üniversitesi, Konya.