Mikrodenetleyici kullanarak cep telefonu kontrollü akıllı ev uygulaması

Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Günümüz teknolojisinin gelişmesine paralel olarak evlerde elektronik kontrollü cihazların kullanılması yaygınlaşmaktadır. Evlerde bulunan cihazları kontrol etmek için çeşitli uygulamalar yapılmıştır. Bu uygulamaların en önemlilerinden birisi de cep telefonu ile herhangi bir yerden ulaşabileceğimiz sistem üzerindeki cihazları kontrol etmektir. Bu çalışmanın bina ve ofislere uygulanması yeni bir kavram olan “Akıllı Bina” projelerini doğurmuştur. Tasarlanan ve uygulanan bu çalışmada ev ortamında oluşturulan ve mikrodenetleyici kullanılan bir sisteme bağlı cihazlar cep telefonu kullanılarak kontrol edilmiştir.
As the technology continues its advancements, the applications of electronic controlled household systems are become widespread. To control the household apparatus, many applications are realized. One these applications are remotely control the household systems by using cellular phones. Applications of this system at offices and houses arise the new concept of “Smart Building”. Design and applications of our microcontroller controlled projects are realized in houses and these systems are controlled by cellular phones.

URL: http://sutod.selcuk.edu.tr/sutod/article/view/10

Akıllı bina, Mikrodenetleyici, Elektronik cihaz kontrolü, Smart building, Microcontroller, Electronic device control

Selçuk-Teknik Dergisi

Işık, H., Altun, A. A. (2005). Mikrodenetleyici kullanarak cep telefonu kontrollü akıllı ev uygulaması. Selçuk-Teknik Dergisi, 4 (1), 31-38.