İnsektisitlerin Doğadaki Döngüsü ve Sucul Çevreye Etkileri

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi

Pestisitlerin neden olduğu çevre kirliliği, dünyadaki en önemli sorunlardan biridir. Pestisitlerin ekosistem seviyesi üzerindeki etkileri doğrudan ve dolaylı etkilerin ve geri bildirim mekanizmalarının bir kombinasyonudur. Bu derlemede temel sorunlar ve gelecek perspektifleri irdelenmiştir. Bununla birlikte, ekosistemdeki potansiyel toksisitenin öngörülmesinde sucul organizmalarda pestisit biyoakümülasyon mekanizmasının anlaşılması hala kritik öneme sahiptir.
Environmental pollution caused by pesticides is global problem in the World. The effects of pesticides on the level of ecosystems is a combination of direct and indirect effects and feedback mechanisms. The major problems and future perspectives are summerized in this review. However, understanding the mechanism of bioaccumulation of pesticides in aquatic organisms is still critical in predicting the potential toxicity in ecosystem.

Pestisitler, Sucul organizmalar, İnsektisitler, Pesticides, Aquatic organisms, Insecticides

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Kayhan, F . (2020), İnsektisitlerin Doğadaki Döngüsü ve Sucul Çevreye Etkileri. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi. 46, (2), 29-40.